У АКЦИЈИ „ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“, ПРЕГЛЕДАНО ОКО 600 СТАНОВНИКА
5.04.2015

У АКЦИЈИ „ПРИБЛИЖИМО СЕ ПАЦИЈЕНТИМА“, ПРЕГЛЕДАНО ОКО 600 СТАНОВНИКА

Дом здравља Ниш, у сарадњи са Градском општином Палилула, у оквиру активности „Приближимо се пацијентима“ имао је током марта и почетком априла месеца појачану активност провере здравља којом је обухваћено становништво у дванаест села Градске општине Палилула. Од тада је на овом подручју прегледано око 600 становника.

Почетна активност je указала на потребу додатног укључивања мобилних медицинских тимова Дома здравља, како би се провера здравља становника одвијала у насељима где у близини нема амбуланте-здравствене установе, каже Александар Ждрале, заменик председника Скупштине. Сачињена је проширена динамика прегледа и обиласка пацијената у домаћинствима, која се одвијала, на сеоском подручију општине Палилула радним данима и недељом, почев од 9.марта до 29.марта 2015. Посебно су били сагледани стари, мање покретни или непокретни пацијенти. Мештани ових села имали су прилику да измере притисак, одреде ниво шећера у крви, обаве консултацију са лекаром око терапије а појединим пацијентима је одрађен и ЕКГ.

Мобилна екипа „Дома здравља“ протеклог викенда је била у Чокоту и Лалинским појатама, селима надомак Ниша, која немају своју амбуланту. Прегледано је 59.грађана. Да би посетили лекара и преконтролисали своје здравље, мештани Лалинских појата морају да пређу и по неколико километара. Будући да су у селу претежно старачка домаћинства, потреба за медицинским прегледима је све чешћа. Овог пута су основне прегледе могли да обаве у непосредном комшилуку јер је мобилна екипа Дома здравља дошла у само село.

Пролећна акција “Приближимо се пацијентима“, на територији Градске општине Палилула биће завршена 19.априла, боравком медицинске екипе Дома здравља у селу Суви до.(Д.В)

КЦН::1 Информер - Приближимо се пацијентима